Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Nebudu komentovat protiprávní či právní postupy v Podolí, protože s nimi nejsem zcela detailně seznámen, ale jestliže jednou ministerstvo prohlásilo, že vše bylo v souladu se zákonem, pak s tím mohu nesouhlasit, mohu protestovat ale to je tak vše co do rozhodnutí soudu mohu. Nicméně zaujala mne jiná autorova myšlenka a to na téma presumpce neviny politika - ať už evropského, celostátního nebo regionálního v té nejmenší obci - nezlobte se nikdo na mě, ale s presumpcí neviny u politika v souvislosti s výkonem funkce já nemohu souhlasit - vyskytne li se podezření na trestný čin nebo přestupek, kterého se politik dopustil v souvislosti s výkonem funkce, pak by měl být zbaven všech politických funkcí do vynesení rozsudku nevinen...ani osvobozen pro nedostatek důkazů by nemělo pro něj být automatickou vstupenkou k návratu do politiky. Politik není zaměstnanec soukromé firmy, měl by to být člověk s vysokým morálním kreditem a jakákoli pochybnost jeho bezúhonosti by až do úplného a nepochybného vyvrácení měla být stopkou pro jeho činnost až do přístích voleb, kdy pokud nebude odsouzen může znovu kandidovat.

0 0
možnosti
RM

Děkuji za Váš názor, nemohu souhlasit pane Vyskočile. Drtivá většina takových podezření se ukáže jako vykonstruovaná, účelová, s cílem poškodit toho dotyčného zpravidla ku prospěchu toho, kdo toto obvinění vznáší a nic neriskuje. Pakliže bychom všechny komunální i celostátní politiky zbavili funkcí jen na základě takových podezření, potom tak 50% jich musíme odinstalovat šmahem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik