Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za komunistů v hospodě nikdo poctivě nepodnikal.

Mirek z hospody U Bonaparta v Nerudovce mi to kdysi perfektně vysvětlil.

3 0
možnosti
KLS

On snad za komunistů někdo podnikal?8-o8-o

0 2
možnosti
OP

Nevím jestli je autor hostinský, ale pochopil jsem, že poctivě mu to nešlo ani za komunistů a nepůjde ani teď, jak píše. Dobrý příspěvek .....

2 0
možnosti
KLS

Tak za komunistů byl RaJ a to měli holt pinglové ráj :-) Jak to souvisí s podnikáním v pohostinství v dnešní době, to také nechápu8-o8-o

1 0
možnosti
Foto

Už od doby, kdy se s tím Babiš vítězoslavně vrátil z Balkánu tvrdím, že v podobě podle jeho představ ti fungovat nebude. Důvodů je několik, uvedu základní:

1/ vzít jako mustr Balkán, kde daně byly v oblasti turistiky spíše dobrovolné a chtít to aplikovat u nás na desítky až stovky tisíc pokladen je ..... naivní

2/ stát dosud nedokázal realizovat datové projekty, které jsou v porovnání s tímto pouhou dětskou hrou (datové schránky dosud zlobí, sociální projekt nevyšel, projekt "datový stát" zmizel ve stoupě, autoznačky v jejich jednoduchosti s obrovským problémem a další a další) a troufá si zavádět něco, jehož dosah a rozsáhlost dosud ani neodhadl!!!! 

3/ Babiš evidentně vůbec netuší, jak probíhá zpracování financí ve stravování a maloobchodě, protože by nemohl naivně vystupovat v TV s telefonem - jde i o četnost operací a jejich vazbu na zákazníky

4/ myšlenka, že někde v centru budou data v rozsahu 9 až 12 nul položek a STÁTNÍ úředník je bude zpracovávat..... to nejde smíchy dopsat

5/ velmistr Babiš zapomíná na šikovnost českých rukou a hlaviček. ;-D;-D

Jako největší malér tohoto záměru však vidím to, že se zaměřuje do oblasti s výrazně menším únikem daní, než v jiných, kam stát také neumí dosáhnout. Takže bude buzerovat desítky a desítky tisíc živnostníků a firem s výsledkem diskutabilním, spíše předem negativním. Kdyby se stát zaměřil na již desítky let slibované zjednodušení daňového systému a dále skutečně uvolnit prostor "střední třídě", bylo by to výrazně levnější a podstatně přínosnější.

14 0
možnosti
VH

Tím, že v oblasti maloobchodu a pohostinství jsou malé úniky nelze souhlasit. Jsou jak na DPH, tak na dani z příjmu.  (Samozřejmě: vydělávají nejen provozovatelé, ale i zákazník.  A ty peníze se musí získat na jiných daních.)

3 0
možnosti
ZJ

... co dodat? .... zdravý selský rozum!! KarmaR^

7 1
možnosti
VH

Opravdu? Včetně toho, že je téměř povinností jednat nezákonně?

(O tom, zda elektronické pokladny něco přinesou či zda budou fungovat polemizovat nechci. První nikdo z nás neumíme posoudit /ostatně to nikodo - to ukáže jedině praxe/, s druhým máme samozřejmě všichni zkušenosti - takže už nezkusíme nikdy nic?)

2 0
možnosti
Foto

Já docela věřím, že EET fungovat bude, jenže k jiným účelům než je výběr daní. Bude to docela výnosný byznys pro dodavatele technologií, kteří se nejspíš budou rekrutovat z blízkého Babišova okolí a pak bude to skvělý kšeft s informacemi.

15 1
možnosti
Foto

Nu, ještě větší obchod bude, když to nebude fungovat na 100 procent. Zkušenosti ukazují, že státní systémy, které fungují jen zpola, přinášejí ještě větší zisky všem "záchranářům". Dá se to totiž řešit ve stavu nouze bez veřejných zakázek.

5 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik