Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K trvalému bydlišti a souhlasu vlastníka nemovitosti - možnost pokud mám řádnou nájemní smlouvu přihlásit se k trvalému bydlišti i přes nesouhlas vlastníka nemovitosti je tu už dnes. Nevím, kde se bere ta fáma, že nikoliv. Trvalé bydliště mi naproti tomu nezakládá žádná práva k nemovitosti, kde bydlím, tedy skončí-li mi nájemní smlouva, musím byt vyklidit, ať v něm mám trvalé bydliště nebo ne.

A jak se vlastník trvalého bydliště nebydlícího nájemníka zbaví ? Jednoduše - požádá ohlašovnu o zrušení, doloží, že nájemní vztah už skončil a nájemce tam nebydlí. Tím vlastně vznikají ony úřední adresy - vlastník nemovitosti nechá bývalému nájemci zrušit trvalé bydliště a dotyčný si jiné nepřihlásí. Přihlásit se na adresu ohlašovny sám nelze.

To byste ale mohl, pokud jste starosta obce, vědět.

1 0
možnosti
Foto

"Přihlásit se na adresu ohlašovny sám nelze."

Od kdy toto platí?

0 0
možnosti
Foto

Osobám "bydlícím" konkrétně na ohlašovně trvalého pobytu na adrese magistrátu Husova 5, Brno, byla možnost doručovat tamtéž poštu, zrušena v prosinci 2004. Každý kdo tam má trvalý pobyt, byl posléze povinen uvést tzv. doručovací adresu, tedy zpravidla tu, kde se skutečně zdržuje, což může být i každý most (tedy pod ním) a v tom případě si musel nahlásit se svým jménem a příjmením "poste restante, pošta Brno 2", kam jsou mu potom veškeré obsílky zasílány. V případě nevyzvednutí zásilky si následky nese adresát. Jednoduché a účinné.

0 0
možnosti
LR

Jaké byly ty účinky?:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS