Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No jo. Německo je tolerance sama...

Ten věčný mindrák z vlastní společnosti nechápu. Nějaká pochroumaná dušička, že pocitu, že jste lepší než ostatní, nedokážete dosáhnout jinak, než nesmyslným osočováním společnosti?

Je to směšné, ubohé a nízký přehled značící, když zrovna v této zemi vede někdo takové řeči. V jedné ze zdaleka nejtolerantnější zemí, která řeší etnické i jiné odlišnosti zdaleka nejmíň a ve zdaleka nejbanálnějších kravinách (i když to, pravda, není ani tak z dobroty otevřeného srdce, jako spíš z neochoty cokoli řešit).

10 0
možnosti
JS

a nechtěli by do toho Německa odjet všichni..

10 0
možnosti
Foto

A jak mají ti chudáci cikáni žít, když jim systém horem dolem cpe peníze, aby nemuseli pracovat?    Chyba není v cikánech, ale v socialismu dnešního systému.

22 0
možnosti
Foto

Sorry,  není to k filmu, jen takové povzdechnutí.

1 0
možnosti
JS

Pane Miheli, musím vám dát za pravdu. Viděl jsem Fair play, Díru u Hanušovic i Cestu ven. U mně zvítězila Cesta ven. Na druhé místo bych dal Díru u Hanušovic. Fair play se mi nelíbila, to spíše byla televizní inscenace.

0 0
možnosti
Foto

„Obec Drslavice patří administrativně pod okres Uherské Hradiště a náleží pod Zlínský kraj. Příslušnou obcí s rozšířenou působností je město Uherský Brod. Obec Drslavice se rozkládá asi dvanáct kilometrů východně od Uherského Hradiště a pět kilometrů severozápadně od města Uherský Brod. Obec Drslavice leží v průměrné výšce 204 metrů nad mořem. Národopisně patří do historické oblasti moravského Slovácka.“

Podle MVČR má obec něco málo přes 500 obyvatel, z čehož jsou dva cizinci přihlášení k trvalému pobytu. Kolik z toho jsou Romové z Chánova, Janova a podobných oblastí? Ptám se proto, že žiju v Mostě. Děkuji.

11 2
možnosti
Foto

Pane Matějko, že žijete v Chánově je vaše svobodné rozhodnutí a pro hodnocení vítězného filmu je to stejně irelevantní, jako počet cikánů žijících v Drslavicích. Autor snímku strávil při přípravě řadu měsíců mezi cikány na různých místech a cikáni v jeho filmu jsou, podle mě, jak herecky tak chováním, vč. sprosté mluvy a trestné činnosti, autentičtí. Pokud jste film viděl a zdá se vám například zkreslující či nepravdivý, napište sem konkrétní výtku. Pokud jste film neviděl, držte raději hubu.

12 7
možnosti
JH

Zajímavé. :-)

"Já závěru filmu rozumím : ti cikáni obrazně prchají do cizí země před většinovou společností, která je plná zloby, nenávisti a předsudků. Která nepotřebuje ani vidět film, aby měla ve všem úplně jasno."

Vlastně  píšete tak trochu o mně, který programově,  právě smolí blog o filmu, který neviděl a přesto mám pocit, že to má smysl...Starosto, myslím, že je to  mnohem složitější, nežli to tak ušlechtile  servírujete....

3 0
možnosti
Foto

dovedu pochopit, že život slušného Cikána je těžký.

Ale nemohu za to já, ale většina jeho etnika.

31 1
možnosti
JT

život slušného cikána je opravdu těžký. Přestože jsem měl několik nedobrých zkušeností s těmito spoluobčany, mám blízkého kamaráda cikána. Bez vyučení, jen základní vzdělání, přesto nikdy nevzal ani korunu podpory, jak sám říká, hanba by ho fackovala a byl by jako ti ostatní Romáci. Přesto, když se snižují stavy, on je první na řadě. Když žádal hypotéku, aby si mohl koupit domek, byl vyhodnocený jako významně rizikový, a přestože nikdy nebyl nezaměstnaný, byla mu dána vyšší úroková sazba.  A tak to má skoro se vším.

Když řeknou Romáci, že jsme rasisti, naštve mě to. Nevadí mi Vietnamci, Mongolové, černoši, tak jaký já jsem rasista! Kurňa!!! Ale když mi to řekl on, znejistěl jsem.

1 0
možnosti
ML

A jak trhá rekordy v návštěvnosti, prý se na lístky stojí fronta týden.

13 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik