Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde se totiž může stát to co se stalo Římské říši. Byl zde enormní tlak na její hranice, sice díky výraznému klimatickému ochlazení. Jak to dopadlo. 

Pod druhém dějství Arabského jara, neschopnost zajistit relativní funkční a stabilní vládu zdejších zemí, kde je zde rozpad na zdejší kmenovou rozdělenost, hodnoty, tradice ... .

K tomu se přidává v Africe nebezpečí vzniku pandemie Eboly. Tento chaos vytváří enormní tlak na hranice jižních států EU.

Blízký východ je v kmenovém, náboženském chaosu a velmi snadno zde může vzniknout velmi militantní náboženský stát.

Ukrajina je na pokraji chaosu, Rusko na pokraji bankrotu, kde by mohl následovat chaos a rozpad Federace.

Další ranou pak může být bankrot USA a pád světové ekonomiky.Tím nastane chaos v Číně ... . Zde se snadno může přenést tlak na naše Evropské linie, kde vlastně Afrika i Blízký východ, byla další hranici před vlastní hranicemi Evropy.. .. Postačí se podívat na odkaz Osmanské říše. Zde nelze moc si hrát na vlastním  písečku, neboť o něj v dnešním rozložení a stavu světa můžeme snadno přijít ... . Smrt blízkých vždy bolí ale je potřeba přihlédnout i k tomu to pohledu ... .

2 1
možnosti
SB

Především je zde přelidnění planety. A k tomuto prvému "především" připojím ještě druhé "především": přelidněné jsou především tropické a subtropické oblasti Asie a Afriky. Tady je 90% problému naší planety.

1 0
možnosti
RC

Vase ptazky mi silne pripominaji otazky, ktere si kladli americane v dobe izolacionismu - proc se maji USA vmesovat do konfliktu v Evrope - jak pred prvni, tak pred druhou svetovou valkou. A kam to vedlo?

3 1
možnosti
HJ

Malá poznámka, Afghánce nikdo nemusel učit válči, mají to v genech a nedělají nic jiného už stovky let.

Jinak upřímnou soustrrast pozůstalým.....

4 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik