Rostislav Mihel

Noční vlci Alexandrovci

19. 10. 2015 15:58:34
Koncertní turné Alexandrovců rozdělilo národ na dva tábory - jedni hovoří o umění, druzí o Putinově zpívající zbrani, vojenské síle, která přijela roztříštit Evropu a kritizují české zpěváky, kteří po jeho boku vystupují.

Situace tak nápadně připomíná tu z letošního dubna, kdy územím Česka projížděli na motorkách Noční vlci, prý Putinovi ruští kamarádi. Jejich průjezd se ústy paní Němcové, pana Zahradila a mnohých dalších zpolitizoval a rozpoutal naprosto zbytečné vášně a polemiku. Ruští kluci na rachotících strojích tehdy celkem nerušeně projeli Českem, smrad z výfuků odvál vítr a .. zdechl pes. Nejsem si vědom žádných důsledků, které z této situace později vyplynuly.

V případě Alexandrovců paní Němcovou tentokrát vystřídala paní Černochová : „Mně to připadá, že se ti umělci ztratili v čase. Respektive že těch šestadvacet let od sametové revoluce pravděpodobně trpí ztrátou paměti a vůbec si neuvědomují to, že je to armádní soubor,“ vysvětlila poslankyně autorce reportáže pořadu 168 hodin.

Paní poslankyně, mně se spíš zdá, že se v čase ztratila spíše Vaše ODS a ztrátou paměti trpíte tak trošku i Vy. Pokud by se ODS "neztratila v čase", je dnes s přehledem lídrem pravice a my se tu nemusíme trápit - 26 let po revoluci - posloucháním plamenných projevů soudruha Grebeníčka z KSČM a skřípat zuby nad jejich preferencemi. Co se týká určité ztráty Vaší paměti, zkuste si prosím zjistit, jak se soudruzi z KSČ za totality vyjadřovali např. o skupině KISS, americké kapele, která letos i po 41 letech svého účinkování bez problémů vyprodala O2 arénu .. podobně, jako minulý týden Alexandrovci. V prvním případě navzdory komunistům, v tom druhém navzdory paní Černochové, Davidu Kollerovi a jim podobným. Zaplať PánBůh, dodávám. Evropa totiž ke svému tříštění nepotřebuje Alexandrovce nebo Noční vlky .. ke svému pozvolnému rozkladu si vystačí sama svojí imigrační politikou, dluhy veřejných rozpočtů, odcizením se politických špiček od obyčejných lidí, ztrátou selského rozumu atd..

Zcela nepochopitelný je pak pro mě údiv některých nad hostováním paní Vondráčkové, Gotta nebo Bílé na koncertech Alexandrovců. Ať se to komu líbí či ne, bývalý národní umělec Karel Gott a bývalá zasloužilá umělkyně Helena Vondráčková - při vší úctě k jejich zpěvu - jsou ukázkovými produkty líhně komunistické pop music, kteří se po převratu úspěšně přetransformovali na novou dobu. To prosím neříkám nijak ve zlém, pouze konstatuji fakta. Paní Bílá pak pod heslem "za peníze v Praze dům" zazpívá jednou tu panu Klausovi, tu Alexandrovcům .. každá koruna dobrá, není-li pravda, a také to nemyslím nijak hanlivě. S kým jiným by měli zpívat? S již zmiňovanými KISSáky?

I když to asi z výše uvedeného vyplývá, závěrem bych chtěl konstatovat, že na koncert Alexandrovů, (potažmo Gotta, Vondráčkové nebo Bílé) bych v životě nešel, mým šálkem kávy nejsou .. na druhé straně : ať si hrají co chtějí když je někdo poslouchá a není to co zpívají a symbolizují v rozporu se zákonem. Na Davida Kollera naopak zajdu kdykoliv a nic na tom nezmění ani fakt, že v pohledu na Alexandrovce se neshodneme .. v mých očích je pan muzikant stejně tak, jak pro někoho jiného Alexandrovci, Gott nebo Vondráčková..

Autor: Rostislav Mihel | karma: 26.30 | přečteno: 1201 ×
Poslední články autora