Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Starosto, na to je jednoduchy recept.  Zavest zemsky system, jaky byl u nas po staleti a vykaslat sa na tento centralisticky/postkomunisticky hnus, ktery si u nas drzime dofcil. Tos tak!

1 0
možnosti
JK

Máte pravdu pane starosto. Osobně jsem již rezignoval... Odvody pro stát činí z mé hrubé mzdy 43 % (a to máme nadprůměrně dětí, slovy tři). Z toho co zbude, se odvádí DPH, spotřební daně, daně z převodu nemovitosti... atd. Když budu investovat, zaplatím daň z kapitálového majetku, když budu chtít úspory převést na bohulibé účely, zaplatí daň obdarovaný. Hrubým odhadem, máme ve skutečnosti k dispozici tak cca 30 % hrubé mzdy, zbytek bere stát. Myslím, že tohle si opravdu nezasloužíme.

4 0
možnosti
JN

Někde se na ty neustále se zvyšující platy úředníků vzít musí. Vždyť dřou jako koně. Například převod důchodu z jedné banky do jiné, zvládnou uskutečnit již za tři měsíce.

3 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik