Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ministr Chovanec by se v civilizovaném státě na post ministra vnitra nikdy nedostal. Kdekoliv jinde ve světě by takového spiklence uklidil šéf strany do ústraní. Ne tak Dluhoslav Sobotka. Ten takového křiváka pozve nejen do vlády, ale přímo na post ministra vnitra. :-P

4 0
možnosti
JR

J28a47r91a 39R46a79n98k

1. 3. 2015 21:03

V civilizovanych statech by byla polovina parlamentu vyhazena i s tim hlavnim :-(

1 0
možnosti
LS

Pane, máte naprostou pravdu.R^

1 0
možnosti
JN

Nezlobte se, ale tohle mi přijde jako trochu laciná kritika. Já bych hlavní problémy viděl v tom, že:

a) Zlínský kraj nemá svou zásahovou jednotku a musí spoléhat na Brno

b) osvědčení ke zbrojnímu pasu se obnovuje až po 10 letech (bylo to jednou za 5 let, ale pak to bývalý ministr vnitra Kubice prodloužil na 10 a poslanci to téměř jednomyslně schválili - prý aby aby se ulevilo zbytečné administrativní zátěži...)

c) toho muže na toaletě nejvíc ohrozil starosta Uherského Brodu, když v rozhovoru pro ČT24 veřejně vyzradil, že se tam nachází...

A především existují situace, kterým ani při sebelépe fungující policii či při sebelepších zákonech prostě nejde zabránit. A tohle byla nejspíš jedna z nich.

1 2
možnosti
LR

Chabá obkecávačka podělaných brodských poldů.

1 0
možnosti

Někteří, kteří píší sem do diskuse myslí na event. možnost rukojmí, ale  na ty dva policisty ten člověk střílel a oni utekli jako malí kluci....

Ani kulku směrem k němu neposlali. 

Je mi jich až líto, musí se za to asi nyní stydět.

Chránili a pomáhali, ale jen sami sobě...

6 3
možnosti
MS

Výjimečně s vámi souhlasím. R^

1 0
možnosti
JB

Kde jste teda byli vy všichni co dneska nejlépe víte jak se měla chovat policie?Tady jste všichni moudří ale postavit vás tehdá tam tak jste posesouvali do gatí!!Rv

1 4
možnosti

Ano, po..... bychom se. Ale my nejsme policisté!

6 1
možnosti
JS

Vážený autore naivně žvaníte. Rozhodně nejsem fandou této vlády, ovšem neexistuje vláda, schopná zabránit jednotlivci, aby vtrhnul někam a postřílel tam několik lidí. Ministr pouze svým výrokem zabráníl celostátní panice. Běžte do háje se všemi těmi idioty, kteří vyčítají policistům, že tam hned nevlezli a nezemřeli hrdinnou smrtí. Je zajímavé, že nikdo to nevyčítá státním zástupcům. Asi proto, že JUDr policisty je jiný než JUdr právníka.  Policista se pochopitelně může mýlit, ovšem dva právníci mohou mít na jeden problém tři právní názory a nikdo z nich se nemýlí a za nic neodpovídá.

4 4
možnosti

Omluva, patřil vám minus, patřil vám minus, p.Slavíčku. 

Přehmátla jsem se.

0 1
možnosti
Foto

Karma.

Kdž pominu vše ostatní tak nelze okecat, že v dostřelu nechala policie projít minimálně jednoho dospělého a dítě, nikdo se ani nepokusil jít přes kuchyň.

A už vůbec nechápu prohlášení ministra, který vůbec nevěděl o co šlo, ale hlavně že věděl, že nešlo o teroristický čin. Náš ministr ani netuší, že terorismus nemusí být jen náboženský.

O teroristický čin navíc evidentně šlo.

4 2
možnosti
Foto

Samozřejmě nevíme jistě všechno. Ale z toho, co vím, usuzuji, že policie nijak fatálně nepochybila. Ten chlap vtrhl do restaurace a okamžitě snad během dvou minut tam zastřelil osm lidí a zbylým se podařilo utéct. Pak už tam zůstal jen s těmi mrtvými. O tom živém schovaném na záchodě nevěděl. Po kontaktování policií lhal, že má rukojmí. Asi po dvouapůlhodině byl útočník zneškodněn. Spíše mne štval starosta Uherského Brodu, který si užíval svých deset minut slávy a téměř online vše komentoval na ČT24. Naštěstí toho ten člověk zase až tak moc nevěděl.

5 4
možnosti
LR

Nikdo nevěděl, jestli tam jsou jen mrtví. Mnohem pravděpodobnější bylo,že tam byli umírající, kterým bylo možno pomoct. Pachatel začal střílet i po policistech, což by neučinil, kdyby měl rukojmí - to by to na ně zařval. Celá řada faktorů tedy při jednoduchém logickém uvažování + znaolosti faktu, znalosti terénu neb tam také chodili, svědectví uprchlých a znalosti faktu, že tam je přinejmenším jeden schovaný a ohroženy na životě - udělal naši čačtí obhájci  zákona  při své mnohonásobné přesoile co?

Vysr...li se na lid a podělali se strachy.

Za to si zaslouží plat ponocného a ne nadprůměrný plat který berou mimo jiné za rizikovou práci.

1 0
možnosti
AV

Co se stalo to uz bohužel nikdo nevrati zpatky,hlubokou soustrast rodinam zavrazdenych lidi.Ale zarazi me to ze se v Brne nenasla helikoptéra nebo třeba 3 mensi na transport zasahove jednotky nebo letadlo které by jednotku dopravilo na nedaleke letiste v Kunovicich.To me hlava nebere a je opravdu něco spatneho na MV,prinejmensim v organizaci a Chovanec mel jet domu z Brodu vlakem uz jako radovy obcan.

3 1
možnosti
ZB

Po bitvě je každý generál...nechci se ministra vnitra zastávat,ale byla to velmi netypická situace a ještě k tomu na odlehlém malém městě...

4 4
možnosti
Foto

Ano takže v odlehlých místech policie pomáhat a chránít nemusí-to jste tím myslel?

2 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik