Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jen pro přesnost: Samozřejmě  n e n í   p r a v d a ,  že rodiče s dětmi (při stejné mzdě) dotují finanční systém státu stejně. Dotují ho o částkou o 15 tisíc ročně na dítě nižší.

  Teď to podstatné: Vy se snad domníváte, že někdy byla doba, kdy se rodiče nemuseli s příchodem dítěte uskrovnit. Že snad se o ty děti staral džin, či kdo.

  Ne, pane Miheli, není to tak.  V ž d y c k y   si své dítě museli rodiče uživit sami. A ještě zcela nedávno je ani nenapadlo, že by jim měl někdo pomáhat. Podpora rodin s dětmi (původně jen prostřednictvím přídavků) je vynález sotva 70 let starý.  A představte si, že se děti rodí a lidí (homo sapiens) přibývá již cca 200 tisíc let.

1 0
možnosti
VH

Ani dříve nechtělo mít mnoho rodin více dětí. Husákovy děti nejsou výsledkem rodinných příspěvků (cca 5 % rodinného rozpočtu). Jsou výsledkem   a/ praktické neexistence spolehlivých prostředků proti početí (dnes jich máte hafo)   b/ příšerné, ponižující a frustrující anabáze rodičů (a zejména ženy) před 'interrupčními komisemi' - naprostí analfabeti rozhodovali, zda budou souhlasit či nikoliv     c/  zhoršeným stavem v společnosti, který vedl k uzavření občanů v bytech, neexistencí solidní zábavy doma a z toho plynoucí vysokou frekvencí šuku (sexu, chcete-li).

  Znova konstatuji, že považuji za urážku všech slušných lidí, je-li jim podsouváno, že za mega měsíčně jsou ochotni si sítě pořídit.  Ne, pane Miheli, slušná rodina si dítě za peníze nepořizuje (a od 'neslušných' ten růst populace asi nechceme).

  Vás překvapuje, že 53 % rodin je bezdětných? Proč? Rodinu tvoříme odchodem od rodičů (jednočlennou, ale rodinu) a vytváříme ji až do smrti. Tedy po dobu průměrně 55 let.  A děti vychováváme asi tak 25 let. Takže to číslo je zcela přirozené. (Chce to dobře znát každý statistický pojem - např. co je rodina: samostatný ekonomický celek; pokud se rodiče po patnácti letech rozvedou a děti zůstanou u jednoho z nich, je náhle za sta procent rodin s dětmi jen padesát procent).

   Pokud máte dojem, že se dřív nekonaly (ilegální) potraty, že matky své novorozené děti nezabíjely (dnes je "jen" odloží), že se nenechávaly děti na schodech kostelů a klášterů, že si hlupáci nestěžovali na hlučnost či rozvernost dětí, máte dojem hodně hloupý. Přečtěte si noviny z Rakousko-Uherska či 1. republiky.  Rudé právo, největší a nejčtenější, o tom arci nepsalo.

0 0
možnosti
JJ

Existuje docela solidní návrh mezigeneračního důchodového systému.

Ale nejčistší řešení je důchody postupně zrušit. Ať se každý člověk postará o své stáří sám. Případně ať se o něj postará jeho rodina, obec a až v poslední řadě stát. Když to šlo dřív (a poměrně nedávno), proč by to nešlo dnes?

Situace, kdy daně a nejrůznější odvody a poplatky připravují člověka o 75 procent jeho příjmů (a pořád je tady snaha to procento zvyšovat), je naprosto absurdní.

1 0
možnosti
VC

Můj návrh na důchodový systém:

-Zaměstnanec bude státu odvádět nějaké procento ze mzdy na SP jako je tomu dnes.

-Stát rozdělí odvod na dvě části (v jaké výši a poměru je námět do diskuze). Jedna půjde na důchod vlastních rodičů (pokud jsou na živu a v důch.věku),

 druhá půjde do všeobecného penzijního fondu.

-Starobní důchod důchodce se bude skládat ze dvou částí: 1-Paušál ze všeobecného fondu, 2-příspěvek od vlastních dětí.

Důsledky: Vyplatí se investovat do vlastních dětí a jejich výchovy, neschopné a nezaměstnané děti mi v důchodu ničím nevypomůžou.

Bezdětní důchodci se budou muset spokojit s nižším, pouze paušálním důchodem, ale zase během života nemuseli investovat do dětí a mohli si tedy našetřit sami na sebe.

A to je spravedlivé.

1 0
možnosti
Foto

Spravedlivé by to bylo jen tehdy, pokud by to bylo dobrovolné.   Jinak jde opět o zločin loupeže.

0 1
možnosti
Foto

Proboha, co je to za způsob uvažování.  Mít nebo nemít děti je záležitostí lidí kterých se to týká.  Daně je jednoznačně loupež včetně pravidelného olupování lidí na budoucí důchodové zabezpečení.   Tohle sociální inženýrství je nemorální, neetické, nemravné a zločinné.  Zkuste se raději zamyslet jestli je nutné, aby zde žila určitá kasta lidí, kterým je dovoleno olupovat legálně jiné lidi.

1 1
možnosti
JS

Rád bych si vyjasnil Vaše stanovisko. Považujete za loupež také zdravotní pojištění, přijímání imigrantů, účast naší armády na zahraničních misích atd?

1 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik