Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

F89i66l78i18p 25K17ř61í97ž

11. 12. 2014 16:16

Naprosto souhlasím, pokud se ale někdo pokusí šetřit tím že sníží deficit, nezvýší důchody a platy úředníků, což je to jediné správné co se dá v této situaci dělat, je označen za nepřítele státu, roztrhán na kusy opozicí a lůzou a prohrává příští volby na celé čáře. Takže vzhůru k bankrotu.[>-]

1 1
možnosti

podle mého může pomoci jen urychlené schválení finanční ústavy formou ústavního zákona, Součástí ústavy, přijaté celým politickým spektrem jako vyjádření úcty k budoucím generacím a výraz hluboké sebereflexe, by ale muselo být pravidlo, že dluh v poměru k HDP nesmí přesáhnout růst HDP (v %).

1 0
možnosti
JB

J34i10ř54í 60B74l42á67h79a

11. 12. 2014 14:30

Všichni co tady píšete své rozumy si nejdříve zameťte před vlastním prahem a pak někoho kritizujte! Ať jste pravicově  nebo levicově založení prostě se ta sametová revoluce nepovedla a všechno se to táhne od té doby.

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MR

A jaké máte řešení? Když bude rozpočet vyrovnaný tak někde musíte sebrat 100 000 000 000 Kč, pakliže by jste chtěl splácet i dluh tak musíte někde sehnat další peníze. Vy znáte řešení tohoto problému?

2 0
možnosti
RM

Dobrý den pane Rakouši, děkuji za Váš názor. Řešení samozřejmě existuje, ale připouštím, že v dnešních podmínkách ČR je pouze teoretické, prakticky neproveditelné a politicky neprůchodné, protože k tomu není a ani nebude vůle.

1. Každý začne sám u sebe - zda řádně platí daně (omezí se tím daňové úniky), zda přispívá k něčemu co nazývám "veřejným zájmem", zda sám řádně hospodaří, zda řádně hospodaří v rámci rodiny, resp. politik v rámci obce, kraje, státu.

2. Kdo se jakkoliv obohacuje v rámci obce, kraje, státu bude mu vina prokázána a bude stíhán a tvrdě potrestán a to tak, že ten trest bude exemplární. Nikoho pak nenapadne touto cestou jít. Přestane se krást, protože nad zloději bude viset Damoklův meč naší justice.

3. Zprůhlední se veřejné zakázky, přestanou se předražovat. Přestanou se vyhazovat peníze za nesmysly, začne se ŠETŘIT.

4. Maximálně, transparentně a efektivně se využijí dotace EU a to ve veřejném zájmu. Poopravují se silnice, vystaví nové dálnice = zlepší se infrastruktura, zvýší se investice.

5. Sociální dávky budou jen pro potřebné a to v minimální míře tak, aby byly motivující.

6. Přestanou se vyplácet zlaté padáky u manažerů státních firem. Tam, kde je státní firma dlouhodobě ztrátová, zprivatizuje se, přejde do soukromého vlastnictví, které VŽDY hospodaří lépe než stát.

7. Výrazně se omezí byrokracie, stavy úředníků a zjednoduší zákony tak, aby byly jasné a pochopitelné. Politici začnou aplikovat selský rozum, oprostí se od zájmů lobistů a nadnárodních korporací, budou pracovat pro blaho lidí a nikoliv ve svůj prospěch.

Mohl bych psát samozřejmě dále, ale mám málo času, omlouvám se.

Jak naivní, viďte pane Rakouši?

0 0
možnosti
MP

8-oJá s Tebou plně souhlasím, ale jak z toho úředníckého, poslaneckého, senátního, bahna dostaneme ven. Je vůbec nějaká šance? Korupce bují dál, soudcí pouští vrahy a podobně. Lidi volí politické strany, kdo je zvolil ať je živí  a ne všichni daňoví poplatníci.8-o

0 0
možnosti
Foto

A to jste si chytrej pane nevšiml, že je schodek stále nižší než u slavného Kalouska a to i přes navrácení všech škrtů, které Kalousek prováděl, snížení spotřební daně a množství dalších úlev? Kde jste byl, když Nečasova a Kalouskova vláda kradla jako straky? A co se týká platu státních zaměstnanců, tak vy vidíte jen nic nedělající úředníky v klotových rukávech, ale že jsou mezi nimi i potřebné služby státního sektoru, nebo například knihovníci, kteří s vysokoškoským vzděláním berou méně, než pomocní dělníci ve skladech, to vám nevadí. Abych nebyl podezírán, že si hájím vlastní píseček, tak já pracuji v soukromém sektoru. A navíc, nejde o žádné zvýšení platů ve státním sektoru, ale vrácení části peněz ukradených Kalouskem. Ten jim totiž sebral 5% a nyní se jim vrací zpět pouhých 3,5 %. Takže laskavě uvádějte pravdivé údaje a nelžete!!

3 6
možnosti
Foto

Nezáleží na tom jak to bylo, záleží na tom, jak to je.

0 0
možnosti

Poslechnou, Mihel, že vy jste nikdy neřídil velkou firmu? :-P

2 0
možnosti
Foto

Možná neřídil, ale ten směr, který obhajuje v tomto článku, je správným směrem.

3 0
možnosti
PK

Zvyšování počtu státních úředníků i jejich platů je skutečně ranou pod pás. Poslanci schválí komplikované zákony, které připravuji občanům ze života překážkovou dráhu. Je jisté, že čím větší složitost a komplikovanost v pravidlech, tím je potřeba více hlídaču a vyhodnocovačů. Na druhou stranu snížení zamestnanců ve státním aparátu znamená zvýšení počtu nezaměstnaných. Čistým výnosem by tedy nebyla celá úspora za nevyplacené mzdy, ale rozdíl mezi mzdou a podporou v nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
PM

Na druhou stranu snížení zamestnanců ve státním aparátu znamená zvýšení počtu nezaměstnaných - to není pravda.

1 1
možnosti
MR

To se to káže, když se nezná systém a jeho zákonné prostředí. Demokracie je prostě byrokratická, neboť občan na každý prd potřebuje manuál.

To mi připadá jako když na sjezdu komunistů v 50 letech dělnice zavolá ať jdou pání profesoři do výroby.

Vláda má omezený prostor, může ovlivnit jen cca 290 miliard Kč, ostatní jsou mandatorní výdaje. 

Nejdříve se podívejte na strukturu rozpočtu a zákonné povinnosti. Určitě by jste chtěl ze státních peněz dotace na kotel, dotace do obce na osvětlení, kanalizaci, vodovod, hřiště, do sportu ... .

Tady nejvíce peníze utíkají.

2 1
možnosti
IH

Proč by slušná demokracie potřebovala mít všechno svázané zákony? Stejně tak dotace. To si pletete se socialismem, tam si bez zákona ani nezajdete na záchod.

4 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik