Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, napřed přidat potřebným, pak postupně dalším Samozřejmě prudkým zvyšováním platů se zvýší i inflace. Takže zvyšování se musí řídit podle platů soukromých firem. Ve skutečnosti tyto jsou hlavním motorem ekonomiky. Pokud jde o daně, zhruba polovina se vyhazuje za zbytečnosti. O to by mohl být vyšší plat, a víc peněz na důchody, pro učitele, lékaře, na dálnice....

0 0
možnosti

Z71d62e47n67a 12K29o12č55í

21. 6. 2014 10:32

Proč operujete zrovna učiteli a lékaři ?

Ti jsou zrovna v situaci, kdy přidávání je jejich segmentu není až tak potřeba !!

0 0
možnosti
Foto

Byť opatrně mohu s článkem souhlasit, publikovaný údaj: „- stát vynakládá za informační a komunikační technologie přes 100 mld. Kč ročně“ je nesmysl. Jde o tři nuly nižší řád, milióny. (I tak je to mnoho.)

Jen násobilka to jednoznačně vyvrací: (cena HW + cena SW) × počet státních zaměstnanců + velké IT systémy.

0 0
možnosti
Foto

PS: stát dosud není schopen přistoupit na argumentační rovinu, že musí zeštíhlit své výdaje a redistribuci. Ano, některé výdaje jsou nutné (mandatorní), ale řada dalších je konzervována čtvrt století, z doby centrálně řízené ekonomiky. To je obrovské pole pro úspory státních výdajů.

Zdá se, že stát, v režii socialistů, chce nezaměstnanost řešit tak, že převis pracovních sil zaměstná ve státních orgánech, bez ohledu na náklady a efektivitu.

1 0
možnosti

Vyšší mzdy státních zaměstnanců - výrazně vyšší dluh.

Vyšší krmné (občerstvení) na Hradě a dražší údržba - vyšší státní dluh.

Příplatky na zaměstnané handicapované - vyšší státní dluh.

atd.

Pořád vám nepřipadá váš článek blbý?

1 0
možnosti

Mluvite mi z duse pane Hruby - statnich uredniku staci polovina, žranice u Zemana pro vyvolene bych zrusil uplne. Priplatky na zamestnane handicapovane neumim posoudit ani kvantifikovat, omlouvam se. Penize timto usetrene mimo jine pridat i duchodcum. Nemam s tim vubec zadny problem.

2 0
možnosti

Jen pro přesnost: šedá ekonomika jsou také (a především) výdělky holek a drogových dealerů. Teprve pak tržby za padělané značky a pančovaný alkohol.

0 0
možnosti

Důchodců je přes dva miliony. Zvýší-li se každému důchodci o stokorunu, pak to dělá měsíčně přes 200 milionů, ročně přes 2 a půl miliardy! Milí moji, kde na to chcete vzít?

0 0
možnosti

Když budete takto uvažovat, tak seniorům nepřidáte nikdy. Od starověku chybí peníze - na všechno. Dnes není na silnice, na armádu, když nevybudujeme vysokorychlostní železnice, tak budeme skanzenem Evropy ... a mohu pokračovat do rána.:-)

0 0
možnosti

Z90d24e82n32a 36K45o91č60í

20. 6. 2014 13:32

A za kterou že to stranu vlastně kopete ?

Příjmová stránka státní pokladny se od Novéhu roku skutečně daří plnit lépea je tam přebytek cca 30 mld. Kč - oproti předpokladu.

Samozřejmě, že je předčasné jásat, protože ještě není konec roku, ale uvědomte si, že tato slova nechtějí Babišovi odpůrci slyšet a tak TOP, ODS ...a jim poplatní redaktoři raději mluví o tom, že někdo rozhazuje.  ( oni ale hospodařit neuměli a tolerovali rozkrádání státního rozpočtu do privátních kapes spřízněných s politiky, aniž by z toho důchodci, či děti měli alespoň korunu navíc ) !!

0 3
možnosti

A vy si myslíte, že se ta kasa plní díky panu Babišovi?8-o

2 0
možnosti

Důchodci ty peníze většinou "protočí", takže část se vrátí státu, část firmám. Kdybyste přidal důchodcům až na to bude stát "mít", tak to byste nepřidal nikdy. Jinak dostat tento stát "do plusu", to by nedokázal krátkodobě ani "Pámbu". Nejen teoreticky ale hlavně s lidmi, kteří to mohou ovlivňovat - ať jsou nalevo, napravo, ve středu.

0 0
možnosti

Samozřejmě jde o úměru přidání, těch 1,8% není zas tak moc proti avizovanému nárůstu 3,5% u státu. I když se to oficiálně nevykazuje tak senioři mají trochu jiný spotřební koš a ten měl vyšší inflaci (potraviny).

1 0
možnosti

Autore a z jakých peněz berete svůj plat starosty?Není velký? Vždyď Vy jste nic produktivního ani v minulosti nedělal.

1 0
možnosti

To je hrozný jak jste pln nenávisti

0 0
možnosti

No ono šetřit na důchodcích jako to dělal Kalousek a pak se tím ještě vychloubat jak ukočíroval rozpočet je největší zvěrstvo jakého se politik může dopustit. Tato skupina obyvatel se může bránit pouze tím , že ho nevolí, což tak učinili.

1 0
možnosti

Jen svádějte všechno na důchodce. Nezapoměňte však na to, že i vláda si zvyšuje platy ato zatíží státní kasu víc, než když přidají pár korun na důchod. Ten vás možná čeká taky, pokud se ho dožijete.

2 0
možnosti

Těch "pár korun" na důchod dělá měsíčně asi 600 miliónů, za rok přes 7 miliard. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik