Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ministr Chovanec by v civilizovaném státě už dávno rezignoval

V dnešní Partii nám ministr vnitra Chovanec sděluje ".. já jsem byl na poradě, na ministerstvu, kdy přišla telefonická informace, že vedení policie odlétá, právě z těchto důvodů (tragické události v Uherském Brodě) směrem na Zlín, jestli se připojím. Já jsem během 20 minut se připojil, kontaktoval mě pan premiér, abych se podíval na jednu jedinou zásadní věc : zda nejde o teroristický čin, a zda není potřeba informovat pana premiéra a pana Babiše, který ho zastupoval v té době, jestli není potřeba svolat bezpečnostní radu státu. To byl ten důvod toho přesunu helikoptérou a primárně se přesouvalo vedení policie, což je naprosto logické policejní helikoptérou."

Pan ministr tedy letí helikoptérou z Prahy ověřit tuto "jednu jedinou" skutečnost, zatímco Petr Gabriel sedí strachy bez sebe na WC v restauraci Družba, třepe se jak sulc, očekává a prosí o co nejrychlejší pomoc právě těch složek, které má pan ministr vnitra - buď přímo či nepřímo - v kompetenci. Pomoc nepřichází dlouhé hodiny .. a bodejť by přicházela. V rámci "strategie vyjednávání s pachatelem" místní složky policie očekávají na příjezd zásahové jednotky z Brna, která zřejmě pro tyto případy nemá k dispozici helikoptéru a musí se dopravit po silnici. Nu což, pořád rychlejší, než kdyby šli pěšky nebo jeli na kolech.

Naprosto absurdní rozměr popisované události dodává vyjádření Petra Gabriela, který poté, co byl konečně po dvou hodinách osvobozen a je u výslechu a mimo jiné přijímá telefon. Ten ho informuje o tom, že v areálu, kde je správcem, přistává pan ministr helikoptérou a pan Gabriel je požádán o to, "aby mu přišel otevřít bránu". V nadsázce by se tedy dalo říct, že bylo jediné štěstí, že Petr Gabriel už byl na svobodě, jinak by pan ministr Chovanec zůstal uvězněn v helikoptéře v zamčeném areálu a nemohl by tudíž ověřit a následně informovat pana premiéra o tom, zda byl či nebyl v Uherském Brodě spáchán teroristický čin či nikoliv.

Aby bylo jasno, nejde mi o to tímto blogem přilévat olej do ohně a už vůbec ne pouštět se v tyto těžké chvíle do víru spekulací, pravd, polopravd a lží. Nejde mi už vůbec o to dehonestovat práci policie ani kohokoliv jiného, kteří se ocitli v mimořádně složité situaci, ve které se museli rozhodnout tak nebo onak. Ostatně tato situace - jak správně pan ministr řekl - je předmětem vyšetřování příslušných orgánů a závěr se jistě dozvíme. 

Pan ministr ale také sděluje, že z pohledu informaci, které dneska má, bylo v souvislosti s postupem policie "vše v pořádku". Jinými slovy : občan tohoto státu (chcete-li vnitra státu, jehož jste ministrem) sedí uvězněný na WC, prosí a čeká na pomoc, k jeho osvobození dochází téměř po dvou hodinách a Vy pane ministře říkáte - ústy státního zástupce - že dle poznání jaké dnešního dne máte bylo vše v pořádku.

Já si Vám tedy dovoluji sdělit - to je mi pěkný pořádek. Aspoň ale, že jste splnil svoji uherskobrodskou misi a zjistil jste, že se nejednalo o teroristický čin. To jsem si (a myslím, že nejenom já) zhluboka oddechl.

Autor: Rostislav Mihel | neděle 1.3.2015 14:27 | karma článku: 37,13 | přečteno: 2040x
  • Další články autora

Rostislav Mihel

Setrvávat v bludu není pro SPOLU prozíravé

Předseda ODS Petr Fiala se ve čtvrtek ohradil proti názoru jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS), podle kterého rozhodnutím Ústavního soudu o přepočtu hlasů na mandáty padl hlavní argument pro společnou cestu k volbám s lidovci.

5.2.2021 v 11:21 | Karma: 22,73 | Přečteno: 698x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Rostislav Mihel

Očkovací taškařice

"Starosto, tož kdy sa u nás bude konečně očkovat. Šak v Popovicách už sú naočkovaní, tož proč u nás né .." "Zdravím Vás tetičko, Zlínský kraj nemá ani jednu vakcínu, néni čím očkovat, bohužel." "Aha, tož tak. Nedá sa. Budeme čekat."

22.1.2021 v 9:15 | Karma: 23,51 | Přečteno: 706x | Diskuse| Společnost

Rostislav Mihel

Elektronizace státní správy - vzletný pojem s tristními výsledky

Jako člověk pohybující se většinu svého života ve světě IT technologií upřímně žasnu, jak v roce 2017 může vypadat přístup úřadu směrem k občanovi z hlediska pružné a efektivní komunikace. Posuďte sami z těchto dvou příkladů.

17.10.2017 v 10:48 | Karma: 24,79 | Přečteno: 576x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Rostislav Mihel

Vítězství demokracie v Podolí

"Morálku zákonem nenahradíme", řekl nedávno při příležitosti setkání starostů končící hejtman Zlínského kraje pan Stanislav Mišák, a toto pravdivé tvrzení přesně charakterizuje situaci v Podolí po červencovém odvolání starostky.

7.11.2016 v 13:36 | Karma: 17,11 | Přečteno: 860x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Mihel

Invaze xichtů

Hledí na nás odevšad. Tisíce obličejů, obyčejným lidem nutně monotónních a splývajících. Kdybych byl jedním z nich, těžko bych si asi mohl dovolit těchto pár následujících přidrzlejších poznámek.

6.9.2016 v 8:36 | Karma: 32,23 | Přečteno: 2481x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik